1406

a.i. productieleider en LEAN/ Six Sigma

Performance verhogen en de veiligheidscultuur te optimaliseren

De opdracht 
Doos op Maat is niet direct de opdrachtgever waar je aan denkt bij 1406. Zij zijn niet actief binnen de energietransitie, maar de opdracht zelf past wel erg goed binnen onze expertise: het verhogen van de performance en het optimaliseren van de veiligheidscultuur (LEAN/ Six Sigma). Daarnaast vervult  Ramon gelijktijdig de interim positie van productieleider.  

Aanpak

Om het product en de processen te leren kennen is Ramon allereerst mee gaan lopen in de productie. Dit deed hij enerzijds om de machines te leren kennen en anderzijds om het proces inzichtelijk te krijgen en de mensen te leren kennen. Op deze manier kon Ramon direct en indirect hun verhalen horen en aandachtspunten bepalen.  

Na het meelopen in de productie, bleek de prioriteit te zijn om te zorgen voor arbeidsmiddelen en het machinepark in orde maken. Hierbij is Ramon vooral bezig met de techniek en 5S.  

Het resultaat 
De opdracht is nog niet in de afrondende fase. De volgende stap is om, wanneer de rand voorwaardelijke zaken in orde zijn, te sturen op performance door middel van KPI’s. 

Het doel is om iemand met een vast dienstbetrekking te laten instromen en de doorgevoerde veranderingen te kunnen borgen. Op dit moment is daarom een wervingsprocedure opgestart voor een productieleider.