1406

Due diligence

Due diligence voor een nieuwe aanbesteding voor een onderhoudspartij

De opdrachtgever 
Warmtebedrijf Ede realiseert een Slim Groen Warmtenet. Een duurzame collectieve warmtevoorziening in Ede die ca. 21.000 woningen en bedrijven van ruimteverwarming en warm tapwater voorziet. Zij krijgen groene warmte in plaats van aardgas. 

De opdracht 

De initiële opdracht was om de processen op kantoor inzichtelijk te maken, maar net voor de start van het project werd een andere hulpvraag urgenter; de due diligence (nulmeting) voor een nieuwe aanbesteding voor een onderhoudspartij.

Aanpak

Als programmamanager heeft Ramon de nulmeting uitgevoerd en de analyse is vertaalt naar een plan van aanpak, om tot een verbeterprogramma te komen. Dit heeft Ramon gedaan door zonder voorkennis van de situatie rondes te lopen door de centrale en een visuele opname te doen. Door te starten met wat direct zichtbaar was, konden er snel stappen worden gezet. Nadat alles in kaart was gebracht heeft Ramon dit getoetst aan de wettelijke kaders. Deze eerste fase heeft geleid tot een onderhoudsjaarplan en een MJOP voor de centrale om de stap te kunnen maken van correctief naar preventief onderhoud.

De volgende fase was de juiste competenties binnen de organisatie verkrijgen. Het opstellen van procedures, een functiehuis met functieprofielen, met bijbehorende taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden en een opleidingsplan heeft geresulteerd in een vakbekwaam team en geleid tot een stabiele bedrijfsvoering. Het opzetten van een kwaliteitshuis heeft ook administratieve borging mogelijk gemaakt.

Resultaat

Een positieve audit vanuit de investeerder. Het aangestelde team is operationeel binnen de centrale. Er is na de afronding van het project een aanbesteding gedaan en de werkwijze is doorgevoerd in de biomassacentrale aan de Geerweg.

Deze opdracht heeft geresulteerd in een langdurige samenwerking tussen Energie voor Elkaar (voorganger van Warmtebedrijf Ede) en 1406. In ons portfolio wordt zichtbaar welke opdrachten wij nog meer samen hebben mogen doen.

Meer van onze projecten